Upcoming Movie Releases (April 2016)

4/02/2016 03:20:00 odp.


Ahoj, vítejte u prvního dubnového článku. Říkala jsem si, že když už jsem psala článek s blížícíma se knížkama, mohla bych totéž udělat i u filmů. Tady to bude takový mix českých a amerických premiér, ale nebojte, u všeho se dozvíte důležité informace. Těch filmů není moc, snažím se to trochu omezovat, protože nemám tolik času koukat na filmy a navíc mám ještě spoustu starších filmů, které jsem neviděla a stydím se za to. I tak si ovšem nenechám některé filmové novinky ujít. To bude k úvodu asi všechno a pojďme se podívat, na jaké filmy se v dubnu těším.

Název: The Jungle Book
Česká název: Kniha džunglí
Datum premiéry (USA): 15.04.2016
Datum premiéry (ČR): 21.04.2016
Obsazení: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson,Christopher Walken, Giancarlo Esposito, Lupita Nyong'o, Jamie Dornan

Obsah: Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

Knihu džunglí jsem sice nikdy nečetla, ale ten příběh se mi vždycky líbil. Nové filmové zpracování zatím vypadá zajmavě, takže bych se na něj ráda podívala. Asi na to nepůjdu do kina, ale doma se určitě podívám. Navíc to má moc hezké obsazení a trailer se mi líbil, tak snad bude i celý film dobrý.

Název: Colonia
Česká název: Kolonie
Datum premiéry (USA): 15.04.2016
Datum premiéry (ČR): 14.04.2016
Obsazení: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey, Vicky Krieps, Jeanne Werner, Julian Ovenden, Martin Wuttke, August Zirner, Nicolás Barsoff, César Bordón, Stefan Merki, Steve Karier, Lucila Gandolfo, Katharina Müller-Elmau, Paul Herwig, Johannes Allmayer, Gilles Soeder, Rouven Blessing

Obsah: Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt CZ)

Kolonie není úplně typ filmu, na který bych se běžně dívala, ale co by člověk neudělal pro Emmu Watson, že? Ale ten obsah zní docela dobře, takže se mi to třeba bude líbit, uvidíme. Mám ráda filmy, které jsou natočeny podle skutečných událostí. Obsazení je opět moc hezké, ale na trailer si bohužel nepamatuju, navíc se mi to plete s dalším novým filmem Emmy.

Název: The Huntsman Winter's War
Česká název: Lovec: Zimní válka
Datum premiéry (USA): 22.04.2016
Datum premiéry (ČR): 21.04.2016
Obsazení: Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Sam Claflin, Emily Blunt, Charlize Theron, Colin Morgan, Sheridan Smith, Nick Frost, Rob Brydon, Alexandra Roach, Sam Hazeldine, Lynne Wilmot, Annabelle Dowler, Sophie Cookson, Mark Haldor

Obsah: Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt CZ)

Na Lovce se těším snad od doby, kdy bylo oznámeno, že bude natočeno pokračování Sněhurky, tentokrát bez Sněhurky. To byla ta nejlepší zpráva. Konečně tam totiž nebude otravovat kristen Stewart svým mizerným výkonem a člověk se bude moct pořádně soustředit na děj a na Chrise. Na tenhle film rozhodně plánuju zajít do kina, tak snad mi to opravdu vyjde, protože se hodně těším. Všechny trailery, které jsem viděla vypadají skvěle. Sice jsem mírně zmatená, jestli to je prequel nebo sequel, asi to tedy bude obojí. Doufejme, že až to uvidím, tak to pochopím.

Název: Mother's Day
Česká název: Svátek matek
Datum premiéry (USA): 29.04.2016
Datum premiéry (ČR): 19.05.2016
Obsazení: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Britt Robertson, Timothy Olyphant, Sarah Chalke, Shay Mitchell, Christine Lakin, Margo Martindale, Jon Lovitz, Jack Whitehall, Grayson Russell, Aasif Mandvi, Ella Anderson, Loni Love, Owen Vaccaro

Obsah: Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií - a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný - stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

Svátek matek má u nás bohužel premiéru až v květnu, takže v našich kinech si na něj musíme ještě nějakou dobu počkat, ale já se řídím tou americkou, protože do kina se na něj asi nechystám. Každopádně to vypadá na hezkou, rodinnou oddechovou komedii a takové filmy já přímo miluju. U traileru jsem se docela pobavila, takže se moc těším.

Název: The 5th Wave
Česká název: Pátá vlna
Datum premiéry (USA): 15.01.2016
Datum premiéry (ČR): 14.04.2016
Obsazení: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Maika Monroe, Liev Schreiber, Maggie Siff, Maria Bello, McKaley Miller, Ron Livingston, Tony Revolori, Hunter Denoyelles, E. Roger Mitchell, Terry Serpico, Marc John Jefferies, Alex Roe, Zackary Arthur, Michael Beasley, Jim Palmer

Obsah: V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

Ačkoliv v USA i na Slovensku si film odbyl svou premiéru už letos v lednu, my si na něj ještě musíme počkat. Pátá vlna je populární kniha od Ricka Yanceyho, kterou jsem sice nečetla, ale už dlouho se na to chystám (jako ostatně na všechny knihy) a říkala jsem si, že bych se mohla mrknout i na film. Možná na něj i vyrazím do kina, ještě uvidíme. I tady vypadal trailer zajímavě.


Tak tohle jsou dubnové filmové novinky, které si nenechám ujít (někdy v nadcházejícím roku?). Pochopitelně se do kin dostane více filmů, tohle je pouze můj skromný výběr. Na jaký film plánujete v dubnu jít do kina vy?

You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts